Throwback Thursday: serier fra vores barndom

Teater på film – anmeldelse af August: Osage County

MERYL STREEP and JULIA ROBERTS star in AUGUST: OSAGE COUNTYPhoto credit: soundandmotionmag.com

I forberedelse til den store Oscaruddeling er der en del film, der skal krydses af listen. Én af de film, som både Signe og jeg manglede at se, var August: Osage County eller Familien, som den af en uransagelig grund er kommet til at hedde på dansk. Heldigvis var der tid til en tur i Grand Teateret mandag aften.

Hvad jeg ikke var klar over på forhånd, men som hurtigt gik op for mig i biografmørket, er at filmen er baseret på et teaterstykke. Det mærker man blandt andet ved, at dialogen er i centrum i hver eneste scene af filmen. Det er ikke altid, at filmadaptioner af teaterstykker er vellykkede, men det synes jeg, det er i August: Osage County.

Historien er rigtig stærk, og sammenspillet mellem Meryl Streep og Julia Roberts som henholdsvis mor og datter er gnistrende godt. Igen må man tage hatten af for kære Meryl, og hvis ikke Cate Blanchett var min Oscar favorit, synes jeg virkelig Meryl er et godt bud på en meget værdig vinder i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle. Endvidere var det skønt at se Julia Roberts fuldstændig ”stripped down” for Hollywood glamour og makeup. Det klædte hende.

Jeg kan kun anbefale jer at se August: Osage County, hvis I vil opleve et godt drama med stærke skuespilpræstationer og en rystende familiehistorie i centrum.

Jeg giver August: Osage County fire knuckles [emoji fisted hand sign][emoji fisted hand sign][emoji fisted hand sign][emoji fisted hand sign] (hvilket Signe i øvrigt er enig i).

2 kommentarer

  • Frk Møller

    Jeg var også vild med filmen. Jeg elsker Meryl Streep men jeg synes næsten hun overspillede i denne rolle….! Noget jeg aldrig troede jeg skulle sige! Jeg synes bare nogle af scenerne med hende blev for meget.! Julia Roberts var rigtig god og så Chris Cooper, han er jo altid god ;o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Frk. Møller. Jeg kan godt se hvad du mener. Det er også her det teateragtige i filmen kommer ind. Men jeg synes stadig hun var fantastisk :-). KH Stine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Throwback Thursday: serier fra vores barndom