BAFTA i dit tv i aften!

Matthew McConaugheys magiske forvandling

mv5bmtnjzjk2ymitmjc0ny00ode3lwjkotctzmyyytfkytrmmgu3xkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndc-_v1_

Engang tænkte jeg altid på Matthew McConaugheys cameo i Sex and the City som en sand refleksion af manden selv både som type og skuespiller – en lidt slesk, irriterende og typisk Hollywood-skuespiller uden de store evner. Det skyldtes nok (set i bagklogskabens lys), at han i en meget lang periode altid blev castet til rollen som lidt for kæk førsteelsker og pretty boy i romantiske komedier, og det gav ikke ligefrem manden mulighed for at vise sit værd som skuespiller.

Men så skete der heldigvis noget! McConaughey stoppede endelig med at blive typecastet og fik mere kødfulde roller, der åbenbarede hans virkelige evner ud i skuespillets kunst: Hovedrollen i Mud, en lille men ikke uvæsentlig rolle i  Wolf of Wall Street, og senest glansroller i henholdvis HBO-serien True Detective og Oscar-nominerede Dallas Byers Club. Sidstnævnte film så jeg i sidste weekend, og det var intet mindre end en fantastisk præstation fra McConaugheys side.

Dallas Byers Club har McConaughey tabt sig vanvittig mange kilo for at blive forvandlet til den radmagre og karismatiske druk- og festglade elektriker og gambler, Ron Woodrof, der pludselig opdager, at han er blevet smittet med hiv. Det ændrer Rons liv fuldstænding for i Dallas anno 1985 er hiv og aids ikke noget den almene samfundsborger hverken accepterer eller har det store kendskab til. Jeg vil ikke røbe meget mere om, hvad Dallas Byers Club handler om, for det skal I selv få fornøjelsen af at opleve på det store lærred. Filmen er i øvrigt baseret på en virkelig historie.

x900

Jeg giver filmen fuld plade med 5 stjerner og slutter med at citere McConaughey, da han modtog prisen Golden Globe-prisen for Bedste mandlige hovedrolle i en dramaproduktion:

“This movie was never about dying, it was always about living”.

Og jeg giver ham ret. Mest rørende og livsbekræftende film, jeg har set længe.

Har I en holdning til både den gamle og nye McConaughey?

Photo credits: Celebritxer.com, Empireonline.com

3 kommentarer

 • Jeg glæder mig så meget til at se den film! Jeg er også enig i den gode forvandling, han har meget mere at byde på, end det han tidligere er blevet typecastet til. Men jeg fik til gengæld mere fornemmelsen, dengang jeg først så det, at det lille indslag i Sex and the City var lidt mere en ironisk kommentar til netop folks billede eller måske nærmere fordom om ham, som om han viste han godt kunne tage lidt pis på sig selv. Og det kan vi jo godt lide, hvis det er tilfældet ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du skal virkelig glæde dig Benedikte. Ser frem til din dom :-).
   Ja det har du ret i det med SATC, men han har stadig den side i sig. Fx da han modtog sin Golden Globe, synes jeg stadig var en tand for cocky og lidt too much :-). Men som skuespiller har jeg virkelig fået respekt for ham! Men altid skønt med selvironi :-). KH Stine / Girls On Film.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis I spørger Stine (og rigtig mange andre), er der dog een, der fortjener mere at vinde i år end Leonardo DiCaprio. Og det er den allestedsnærværende Matthew McConaughey. MM (hans navn er simpelthen for svært at stave til hver gang!) har i de seneste måneder været på alles læber på grund af hans kraftpræstationer i både Mud, True Detective, The Wolf of Wall Street og ikke mindst Dallas Buyers Club, som han er nomineret for. I øvrigt den første Oscar-nominering til MM nogensinde. I filmen spiller han den AIDS-ramte cowboy Ron Woodroof. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BAFTA i dit tv i aften!