To serier, der vækker min indre drengerøv

Hyldest til The Wolf Of Wall Street

leo

Der er nogle film, der kan bære den hype, der naturligt følger dem. Og så er der dem, der IKKE kan. Heldigvis (for jeg havde frygtet det modsatte) tilhører The Wolf Of Wall Street førstnævnte kategori.  For at sige det kort, så elskede jeg simpelthen den film!

leomarty
Når det er sagt, var der også lagt i kakkelovnen til, at jeg skulle være fan – er vild med næsten alt, Scorsese stikker sine hænder i (også selvom denne film skiller sig ud fra mange af hans tidligere værker), og Leo har altid haft en speciel plads i mit hjerte! Suk, hvor var mit screen crush på ham stort tilbage i Romeo+Juliet tiden! Som den opmærksomme læser måske så i torsdags, havde jeg allerede, inden jeg havde set filmen, udråbt Leo til min Oscar-favorit. Delvist baseret på Golden Globe-prisen, han hev hjem for en uge siden, men mest fordi jeg syntes, at nu måtte det være hans tur. Og det MÅ det altså være – kan jeg nu bekræfte mig selv i! Ikke blot medvirker han nærmest i samtlige af filmens scener, han spiller også rollen som Wall Street-guroen Jordan Belfort så overbevisende og besidder et (overraskende?) sublimt komisk talent, at han ikke bør forbigås denne gang. Og ja, det siger jeg uden at have set alle de andre præstationer, men jeg er ligeglad! Leo is in it to win it.
leojonah2
Foruden Leo brillerer også Jonah Hill som Belforts sidekick, Donnie Azoff, der medvirker i nogle af filmens absolut mest komiske scener! Dynamikken de to imellem er fantastisk og løfter filmen yderligere. Også Matthew McConaughey, der spiller en lille (men vigtig) rolle som Belforts mentor, Mark Hanna, er glimrende, og scenen, hvor han lærer Belfort om Wall Streets uskrevne regler tilsat en helt speciel “hymne”, bør næsten gå over i filmhistorien.
leoogmatt
Alt i alt er filmen een lang, overvældende, morsom, velspillet og vanvittig tour de force, der vælter sig i penge, coke, damer og andre (berettigede!) fordomme, man måtte have om livet på og omkring Wall Street. Og det er ganske enkelt mesterligt!
Jeg giver Scorsese, Leo og alle de andre rødder 5 knuckles! [emoji fisted hand sign] [emoji fisted hand sign] [emoji fisted hand sign] [emoji fisted hand sign] [emoji fisted hand sign]
Photo credit: Mary Cybulski – © 2013 Paramount Pictures

5 kommentarer

 • Sandra

  Åh altså, jeg er også solgt. Så den torsdag til premieren, og allerede om fredagen da jeg var i byen, stødte jeg ind i to drenge det gik og nynnede Matthew McConaugheys melodi. Helt genialt :)
  Håber også på en Oscar til Leo-drengen, det har han altså virkelig fortjent!! Får helt lyst til at se filmen igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha, hvor sjovt Sandra! Matthew-hymnen bliver det nye sort! Og godt at høre, at vi er flere, der hepper på Leo <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line de Fries Gjesing

  Jeg lover, vi er mange, der hepper på Leo! Det var et stk. Scorsese-mesterværk – djævelsk god dialog og humor i verdensklasse. Hill, Scorsese og Leo – de længe leve ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jo ingen hemmelighed, at jeg var ovenud begejstret for The Wolf Of Wall Street (læs min anmeldelse her!) Derfor var jeg også fuldstændig smadret af grin, da Stine viste mig dette klip i går – […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To serier, der vækker min indre drengerøv