Jeg glæder mig til januar...

It’s beginning to look a lot like…

Merry_Christmas_old_style_image

Jeg er en af dem der, der blev lidt gnaven, da jeg så at de havde stablet brunkager og pebernødder på hylderne d. 1. oktober i min lokale Fakta. Undskyld mig – er der nogen der er mentalt indstillet på jul når sensommeren først lige er gået på hæld?

Nuvel, kalenderen siger slut november og jeg begynder så småt at være klar til det der jul. Og ingen jul uden julefilm! Her er tre af dem som virkelig kan sætte mig i den rette julestemning.

Home Alone

En eviggyldig klassiker! Man bliver bare aldrig træt af den snu lille Macaulay Culkin. Ret godt klaret at en familiefilm med 23 år på bagen stadig kan underholde. Tjek lige ovenstående blooper reel ud, den er altså ret sjaaaw!

Mickey Mouse – et Juleeventyr

Har en meget gammel VHS med gode, gamle Disney tegnefilm som jeg altid ser som noget af det første når december nærmer sig. Det er Disney, det er old school, it works!

A Christmas Romance

Olivia Newton-John, en juleromance i en snedækket hytte i bjergene… what’s not to like? Har du endnu ikke set denne fantastiske, dog en kende cheesy, romantiske komedie, så er det oplagt at bruge en eftermiddag i juledagene på den. De plejer at sende den på DR. Og hvert år siger min mor “…at nu behøver vi vist ikke se den igen.” Ender hele familien slænget foran TV’et? Traditions, traditions…

Der er selvfølgelig liste op og liste ned med oplagte julefilm. Jeg ser f.eks. også altid Love Actually, Groundhog DayMeet me in St. Louis og The Nightmare Before Christmas i løbet af julemåneden. Hvad med jer? Har I nogen film I bare skal se i december?

7 kommentarer

 • Pernille S

  “Home Alone” er ALTID et must-see – det er simpelthen ikke jul uden jo! Gode bloopers forresten.. :D
  Disneys juleshow på selve juleaftensdag..
  Derudover ser jeg “Andersens Julehemmelighed”, som jeg endelig fik på dvd sidste år, efter at have set den på VVS i 100 år.
  “Love Actually” og “The Family Stone” ryger også altid i dvd-maskinen minimum en gang.
  En julefilm jeg til gengæld IKKE skal se igen lige foreløbig, er “Fars fede juleferie”, som jeg så for første gang i USA sidste år. Den var godt nok irriterende synes jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille, jeg så faktisk både Home Alone 1 0g 2 her i weeekenden, dem bliver man altså ikke træt af :) Åh ja, Andersens Julehemmelighed, den havde jeg helt glemt. Fantastisk voksenjulekalender. Dén og så Juletestamentet vil altid være de største favoritter for mig. Glædelig jul (fristes man til at sige…;))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åha ja, jeg er virkelig, virkelig glad for julefilm. Jeg glæder mig til hver og én! Alene Hjemme 1, men også 2’eren, er stensikker julestemning. Derudover er jeg også helt enig i A Christmas Romance, alle de Disney-relaterede julesmåfilm, især Mickey Mouse: Et Juleeventyr, Love Actually og The Nightmare Before Christmas. Og så beklager jeg følgende opremsning, men det er faktisk meget rart også selv lige at repetere… Nogen er vist julefilmsnarkoman… Polarekspressen, The Holiday, Fars Fede Juleferie, Miraklet På Manhattan, Edward Scissorhands, Christmas with the Simpsons, White Christmas, A Charlie Brown Christmas, The Santa Clause, How The Grinch Stole Christmas, Mens Du Sov, Die Hard, A Christmas Story, Narnia, Bad Santa, Scrooged, The Muppet Christmas Carol, It’s a Wonderful Life og alle Harry Potter-filmene. Og så har jeg i mange år af en eller anden grund set Ringenes Herre-filmende mellem jul og nytår med familien. Og så skal jeg se The Julekalender!
  Og så har jeg Meet Me In St. Louis og Groundhog Day til gode, kan jeg høre.
  En særlig ting er Three Wishes for Cinderella, som er en tjekkisk julefilm, der altid bliver sendt i juledagene på en eller anden tysk kanal. Det er min mors absolutte yndlingsjulefilm, og jeg sidder bænket sammen med hende, for det er et helt fantastisk lille univers med så fin musik, og man behøver ikke kunne tysk for at forstå historien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, sikken en opremsning! Men bare dejligt med en masse anbefalinger! Kan da godt se at jeg havde glemt en masse gode! The Muppet Christmas Carol – helt sikkert!! :)
   Du kan godt være heldig at de viser både Meet Me In St. Louis og Groundhog Day på TV henover julen, så det må du lige holde øje med. Ellers skal jeg gøre mit bedste for at opdatere på must see julefilm der kommer på TV i juledagene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Min absolutte favorit må være “Miracle on 34th Street” (Miraklet på Manhattan). Den skal ses hvert år, og ikke før den 23. december. Så er jeg nemlig helt klar til juleaften :)

  Er i det hele taget en sucker for julefilm, og jeg ser dem alle sammen. Har anskaffet mig en efterhånden ikke så lille samling. En af de sjoveste jeg ved, det må være “Elf” med Will Ferrell – den skal ses!

  Deruover glæder jeg mig som altid til Sex and The City-julekalender. Findes der noget bedre, end at kunne tænde for den serie hver aften i 24 dage?? I don’t think so :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror faktisk aldrig jeg har set Miracle on 34th Street. Den må på listen over film der skal ses henover julen!
   Oh yes! SATC, don’t get me started! Man kan ALTID lige gense et par afsnit af den serie. Den bliver aldrig gammel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] starten af december skrev Sissel om hendes favorit-julefilm (læs indlægget her). I forlængelse af det kom vi til at tale om, at det var overraskende få gode nytårsfilm, vi […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig til januar...