And the winner is...

Throwback Thursday: Halloween Horror

I anledning af, at det er Halloween, har vi dedikeret denne uges Throwback Thursday til…GYSERFILM! Her er 4 af mine favoritter (der er mange flere!) – hvilke er jeres yndlingsgysere?

Scream. Teen-gyserfilmen som genre fik for alvor et comeback med Wes Cravens film fra 1996, der efterhånden er blevet en slags “nyklassiker”. I hvert fald blandt min generation (plus 30!)

scream

The Shining. Genial og særdeles ubehagelig gyser/thriller fra Stanley Kubricks hånd, der gjorde både tvillingepiger, øde hoteller og ikke mindst Jack Nicholson skræmmende for altid.

shining

Nattevagten. Stadig lige angstprovokerende og fantastisk hver gang, man ser den. Siden har dansk film forsøgt sig med adskillige andre gyserfilm, men ingen er kommet op på siden af Bornedals klassiker fra 1994.

nattevagten

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

What Lies Beneath. Jeg kender mange, der tit nævner denne film som en af de mest uhyggelige, de har set. I hvert fald hører den under “hop i sædet, så forskrækket bliver man” gysergenren, og det er nu en gang good stuff. Plus det er særdeles befriende at se Harrison Ford i den rolle (og så siger jeg ikke mere af hensyn til dem, der endnu har den til gode!)

lies

8 kommentarer

 • Jeg er virkelig, virkelig enig i disse! Faktisk må jeg indrømme, at jeg aldrig har set Scream… Fail! Men de tre andre virker hver gang :) The Shining er nok min favorit, fordi den bare er så creepy på sin heeeelt egen måde. Bag Facaden(What Lies Beneath) er faktisk den første rigtige gyser, jeg så, og er du sindssyg, hvor jeg skreg og hoppede og havde puden for øjnene mange gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Benedikte. Ja, jeg hoppede godt nok også noget rundt i biografsædet, da jeg så What Lies Beneath – og gør det stadig, hvis jeg skulle falde over den på tv. The Shining er formidabel, intet mindre, og man bliver bare ubehageligt til mode af at se den film = super positivt for en gyser! Men du MÅ få set Scream. Og giv os endelig feedback på, hvad du synes om den efterfølgende! Hav en god aften, Signe/Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er nok ikke en “rigtig” gyser, men Pan’s Labyrint bliver jeg stadig skide-bange over når ham med øjnene løber efter pigen.. Yrk! Og så Børnehjemmet af samme instruktør – den var bare ikke helt lige så uhyggeligt som Pan’s Labyrint, men nok mere i gyser-genren :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilie. Børnehjemmet er ret uhyggelig, ja – men jeg har faktisk aldrig set Pan’s Labyrint (stor fejl har jeg erfaret!) Den står hermed på min “to see” liste. KH Signe/ Girls on Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har stadig What Lies Beneath til gode, men den må ryge på listen til næste gyser-aften. Jeg synes “El Orfanato” er helt sindssygt uhyggelig, fordi den netop har et hint af realisme, og så kan jeg gang på gang se “The Ring”. Den tror jeg er et godt bud på min generations gyser (omkring 20 :)).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emilie. Uh, glæd dig til What Lies Beneath! Og er enig med dig ift både The Ring og Børnehjemmet. KH Signe /Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil lige tilføje, at jeg hermed har fået set Scream, og nøj, hvor jeg sad klistret til skærmen. Nogle gange vidste jeg ikke lige, om jeg skulle grine og gyse – men jeg forstår, hvorfor den er lidt kult nu. Tak for tippet, og jeg vil også lige sige, at der vist hellere er en, der må se at få set Pans Labyrint. Det er nemlig en af mine yndlings.
  Hilsen Benedikte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt at du fik set den, Benedikte! Og ja, den er ret komisk nogle gange – men det arbejder faktisk til filmens fordel, synes jeg. I forhold til Pan’s Labyrint så er den hermed skrevet på listen :-) KH Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

And the winner is...