På CPH: DOX skal jeg se.....

And the winner is…

I mandags var jeg så heldig at være et smut i London til UK Music Video Awards. Ud over at være til et brag af en fest, så vi selvfølgelig en masse seje musikvideoer. Her er tre af dem der hev priser hjem.

Naughty boy ft. Sam Smith | La La La | vevo – best new artist

Se den! Bare se den! Den er både flot og anderledes og så vokser sangen altså lidt på én!

Solange Knowles | Losing You | best pop video – international

Jeg kan ikke se en åbenlys kobling mellem musikvideo og sangtekst i Solanges Losing You. Men hun ser foxy ud i sine mange skiftende sæt tøj, og der er noget kækt over videoen, der lige så godt kunne være en fashion moodfilm som en egentlig musikvideo.

Yeah Yeah Yeahs | Sacrilege | best rock/indie video – international + best editing in a video

Det fede ved musikvideoer er at man kan gøre præcis hvad man vil. Der behøver ikke være mening med galskaben. Men nogen gange fungerer det bare rigtig godt når man lader en musikvideo være bundet op omkring en form for fortælling. Det er tilfældet i Yeah Yeah Yeahs Sacrilege, hvor historien vendes helt på hovedet med en uventet slutning som i virkeligheden er en begyndelse.

Vil I se de andre vindervideoer, kan I kigge lige her

3 kommentarer

 • Den første og sidste er virkelig gode, den sidste gav mig helt Memento-flashback! Det er fedt, at man bare kan gå lidt amok i musikvideoer, især når de har den længde, de har, så kan man sagtens holde til det, hvis det ikke helt passer sammen med tekst osv. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, lige præcis! Du skulle næsten gå ind på UKMVAs hjemmeside og tjekke nogen af de andre vindere ud! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har allerede snakket lidt om musikvideoer tidligere både her og her, men jeg synes det er sådan et fint medie. Det er så fyldt med uendelige muligheder for […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På CPH: DOX skal jeg se.....